Navigatie

Interieurwerk

Uniek en op maat gemaakt.

Van keuken tot slaapkamer

Naast het werken aan schepen word ik regelmatig gevraagd voor het in-timmeren van bijvoorbeeld keukens, badkamers en gangen. Ook bij deze discipline in het timmermansvak denk ik na over een optimale verdeling tussen hoe iets eruit ziet en het praktisch nut van een inrichting.

Van entree tot balkon

Ook buitenshuis is er voldoende werk aan houten onderdelen en objecten. Bijvoorbeeld een balkon met een nieuwe balustrade, een nieuw kozijn in een garage of schuur. Door de brede inzet van mijn kwaliteiten zijn de mogelijkheden eindeloos.

Benieuwd of ik u kan helpen? Neem dan contact op.

Projecten

Houten douchedeur

Een robuust uitgevoerde douchedeur. Bij het maken van de deur is gebruik gemaakt van ambachtelijke technieken om de deur stevigheid te geven maar toch de ruimte te geven om te 'leven'. De deur wordt gebruikt voor de afscherming van een douche en wordt opgehangen aan een rail.


Hardhouten voordeur

Voor een statig huis in het centrum van Utrecht is deze nieuwe voordeur gemaakt. Handwerk en degelijke kwaliteit. Gezien het formaat kon de eigenaar van het huis geen standaard deur vinden die voldeed aan de wensen. Deze deur is dan ook op wens van de opdrachtgever opgeleverd.


Vluchttrap vooronder

In het vooronder van een schip is het fijn als je eruit kan. Daarom is deze reddingstrap gemaakt. Het is een vluchttrap voor vervelende situaties aan boord. Een stukje zekerheid in ambachtelijke kwaliteit. De trap is zo vormgegeven dat deze weinig ruimte inneemt en toch veilig te betreden is. Het gebruikte hout is meranti, de pen verbindingen zijn netjes 'afgepropt' voor oplevering.


Kliko hok

U kent het wel, die lelijke containers in de tuin of voor de deur. Altijd smoezelig en geen fijn aangezicht bij uw woning, maar wel noodzakelijk. Dit hok is gemaakt om de containers netjes op te bergen en een echte blikvanger in de tuin.


Schuurdeuren

De oude deuren van deze schuur in de Goudse binnenstad waren hard aan vervanging toe. De nieuwe hardhouten deuren zijn voorzien van een drie-puntssluiting. Deze sluiting valt keurig weg in de deur en wordt afgesloten met slechts een sleutel. Zo is de schuur weer beschermd tegen de invloeden van buitenaf en kan het weer jaren mee.


Scheepskeuken

Een scheepskeuken die tegelijkertijd dient als woonruimte moet efficiënt zijn. Er wordt geleefd op een kleine oppervlakte. Daarin moet alles kloppen voor een maximaal wooncomfort. Deze keuken combineert hedendaagse techniek en innovatie met het karakter van een authentiek schip.


Volvo Duett

Deze net gerestaureerde Volvo Duett is door mij voorzien van een eikenhouten interieur.


Op maat gemaakt bed

In oude panden is niks haaks en als je dan een strakke afwerking wilt moet het eindproduct op maat gemaakt worden. Zo ook dit verhoogde ledikant met ladekast eronder. Zo wordt er in een compacte ruimte goed gebruik gemaakt van de mogelijkheden (let ook op het verplaatsbare opstapje).


Op maat gemaakt barblad van mahonie

Een barblad heeft veel te verduren. vocht, schuren, krassen en alcohol. Daarom is er bij dit project voor gekozen om een blad van mahonie te verlijmen op watervast hechthout en dat in te pakken met epoxy en glasmat. Dezelfde techniek als wordt gebruikt bij de vervaardiging van hoogwaardige houten jachten. Het oppervlak wordt spiegelglad en snoeihard.