Navigatie

Scheeps­betimmering

Het adres voor onderhoud en nieuwbouw voor alles dat vaart.

Geef uw schip het onderhoud dat het verdient

Schepen en jachten worden non-stop blootgesteld aan de elementen en behoeven aandacht en onderhoud. Een eigen schip is een kostbaar bezit en verdient de juiste zorg, met aandacht voor details. Alma Scheepsbetimmeringen werkt alleen met de allerbeste materialen en garandeert kwaliteit. Door jarenlange ervaring in zowel jachtbouw als -onderhoud is Alma Scheepsbetimmeringen uitstekend in staat advies te bieden in elke situatie.

De juiste materialen, de juiste zorg

Iedere houtsoort heeft eigen, specifieke kenmerken. Door rekening te houden met deze kenmerken verlengt u de levensduur van uw betimmering, en dus die van uw schip.

Neem contact op en ontdek hoe ik u kan helpen

Projecten

Zwaarden XXL

Groter heb ik ze nog niet gemaakt, erg leuk om te doen! Degelijk uitgevoerde nieuwe zwaarden, gelukkig opgehaald met een vrachtwagen


Nieuw dek voor Riva

Op deze klassiek houten speedboot is een geheeld nieuw dek gemaakt.


Roer en zwaarden

Het nieuwe houtwerk geleverd voor een friesche schouw. Mast, giek, roer en een nieuwe set zwaarden.


Bijbootje

Dit bootje is gebouwd als bijboot geheel naar wens en afmeting van de eigenaar.


Zijzwaarden

Het maken van zijzwaarden is erg leuk werk. Het komt zeer precies vanwege de krachten die de zwaarden moeten kunnen weerstaan. Deze zwaarden zijn gemaakt op basis van bestaande oude zijzwaarden. Met deze variant kan weer jaren worden rondgevaren.


Puffin jol

Mijn aangeboren liefde voor houten bootjes heb ik omgezet in een zelfgebouwde tienvoets jol. Na het vinden van de bouwtekeningen ben ik aan de gang gegaan en hier zijn daar de foto's van te zien. Na het bouwen van deze jol ben ik vol enthousiasme begonnen aan de renovatie van een houten spiegelsloep.


Stuurhutdeuren

Na een bezoek aan het schip ben ik aan de slag gegaan. Met de eigenaar van het schip is besloten elke deur in twee delen te maken. Dit biedt de mogelijkheid om het boven- en ondergedeelte apart te openen. Ook is er nieuw bronzen hang- en sluitwerk geplaatst. Met haar nieuwe deuren kan de Johanna zich goed vertonen op het water.


Boegspriet

De ST37 (Staverse Jol) is geheel gerenoveerd. De boegspriet is een van de onderdelen die ik hiervoor heb gemaakt. Door mijn goede ervaringen met het gebruiken van verlijmde delen is het nieuwe exemplaar degelijk en klaar voor de toekomst.